BÆREDYGTIGE RYGSÆKKE TIL HVERDAGSLIV OG REJSER

BÆREDYGTIGE RYGSÆKKE TIL HVERDAGSLIV OG REJSER

Alle har brug for en god og pålidelig rygsæk. Om det er til en vandretur, skole og arbejde, eller fritidsbrug er ligegyldigt. En rygsæk skal man ikke gå på kompromis med.

På grund af vores tids stigende fokus på miljø og bæredygtighed, er der kommet flere og flere bæredygtige rygsække på markedet at vælge imellem.

Vi har i dette blogindlæg sammensat en liste over 5 bæredygtige rygsæk-brands.

Men lad os først kigge på, hvad der rent faktisk gør en rygsæk bæredygtig.

Hvad er en bæredygtig rygsæk?

Vi kan sagtens blive enige om, at bæredygtighed er vigtigt, og at vi bør købe produkter fra virksomheder, som forholder sig til miljøet. Klimaforandringer og andre effekter af menneskelige aktiviteter er desværre begyndt at vise sig rundtom på jorden. Derfor er det vigtigt, at vi som forbrugere træffer mere miljøvenlige valg når vi kan, såsom at købe en bæredygtig ryksæk. Men hvad er det egentlig, der gør, at en rygsæk kan kaldes bæredygtig?

Normale rygsække er typisk lavet af polyester, som er et oliebaseret plaststof. Dette stof er meget forurenende og udleder desværre også store mængder CO2 og mikroplast, hvilket er skadeligt for vores miljø.

Bæredygtige rygsække bruger derimod typisk genanvendte eller naturlige materialer i stedet for polyester. Dette kunne for eksempel være bæredygtige materialer, såsom genanvendte plastflasker. Materialer som disse belaster miljøet væsentlig mindre og har samtidig en tendens til at gøre produkterne mere holdbare i længden.

5 Bæredygtige Rygsæk-brands

  1. KIWEE

KIWEE designer og fremstiller bæredygtige designtasker og rygsække, som understøtter den frie bevægelighed og livet på farten. KIWEE benytter blandt andet materialet rPET, som er et stof udvundet af genanvendte flasker og plastikmateriale (recycled polyethylen). Materialet er enormt slidsikkert og holder sig derfor pænt længe. Det bærerdygtige materiale betyder derudover også, at man dagligt kan gå rundt med god samvittighed over at have gjort noget godt for naturen. Taskerne fra KIWEE har desuden et flot og stilrent design.

Du kan læse mere om KIWEE her: https://naturam.dk/collections/kiwee

  1. Fjällräven

Fjällräven er et svensk mærke, som har forpligtet sig til bæredygtighed gennem hele fremstillingsprocessen, fra design til produktion. Naturen er Fjällrävens største inspirationskilde. Fjällräven forsøger så vidt muligt altid at bruge naturlige genbrugsmaterialer. De har derudover valgt ikke at benytte det skadelige kemikalie Flurcarbon, da dette ikke kan nedbrydes i naturen.

Du kan læse mere om Fjallraven her: https://www.fjallraven.com/dk/da-dk/

  1. Patagonia

Patagonia er én af verdens førende outdoormærker og de har et stort udvalg af forskellige rygsække. De er samtidig førende inden for bæredygtige og miljøvenlige løsninger. Patagonia benytter altid miljørigtige materialer til at producere deres produkter.

Du kan læse mere om Patagonia her: https://eu.patagonia.com/

  1. Parkland

Parkland Westport designer rygsække med fokus på design og bæredygtighed. Det udvendige materiale af Parkland-tasker er lavet af 100% genbrugte vandflasker. Gennem et partnerskab går 1% procent af salget derudover til non-profit organisationer, som er dedikeret til at beskytte planeten.

Du kan læse mere om Parkland her: https://parklandmfg.com/

  1. Picture

Picture er dedikeret til at lave bæredygtige produkter. Det betyder, at alle deres rygsække er lavet af 100% genanvendte og organiske materialer. De 3 stiftere bag, franskmændene Jeremy, Julien og Vincent startede virksomheden med en fælles passion for netop bæredygtighed, og det fylder derfor meget i virksomhedens brand filosofi.

Du kan læse mere om Picture her: https://www.picture-organic-clothing.com/en/

Tilbage til blog