4 GRUNDE TIL DU SKAL BRUGE EN BÆREDYGTIG RYGSÆK

4 GRUNDE TIL DU SKAL BRUGE EN BÆREDYGTIG RYGSÆK

Flere og flere verden over er begyndt at se realiteten af fast fashion. En kontinuerlig købsmentalitet, der desværre har alvorlige konsekvenser for vores miljø. Fast fashion-forretningsmodellen er ansvarlig for store mængder af tøj af lav kvalitet. Mange modeprodukter bliver i dag designet specifikt med kortvarigt ejerskab og hurtig bortskaffelse for øje. Tusindevis af produkter ender derfor hvert år på lossepladserne.

Men vi kan ændre dette ved at købe slow fashion produkter. Vi vil i dette blogindlæg tale om, hvorfor det kan være en god ide at bruge en miljøvenlig rygsæk.

Hvad gør en rygsæk bæredygtig?

Lad os først se på, hvad der rent faktisk gør en rygsæk bæredygtig. For at en rygsæk kan anses som værende bæredygtig, bør den være lavet af bæredygtige og miljørigtige materialer for at mindske blandt andet ressourcespild. Dette kunne for eksempel være stof udvundet af genanvendte plastikmaterialer.

Nu hvor vi ved, hvad vi skal se efter, så lad os tale om, hvorfor du skal investere i en bæredygtig rygsæk.

  1. Bæredygtige rygsække er praktiske

Rygsække har længe været en af de mest praktiske taske varianter, man kan vælge imellem. Rygsække er ikke kun for studerende længere, men er også praktiske, når man tager på små ture, på ferier eller blot ønsker at transporterer sin laptop rundt i storbyen. Rygsække er ofte rummelige og gode til at holde ens ting organiseret. En bonus ved rygsække er, at de ofte er designet på en måde, der tillader jævn vægtfordeling og forhindre dig i at få ondt i ryg og skuldre.

  1. Bæredygtige rygsække er holdbare

Vi er alle opmærksomme på en anden faldgrube, når det kommer til fast fashion; kvaliteten - eller manglen derpå. Hele pointen med high street brands er at producere trends så hurtigt som muligt og til en så lav pris som muligt. Resultatet? Dårlig kvalitet og den taske, du køber, holder sandsynligvis heller ikke længe.

Bæredygtige rygsække er derimod ofte af høj kvalitet, da de ofte er håndlavede, i stedet for at være masseproducerede. Derudover af de ofte lavet af materialer, som holder sig pænt længe uden at blive slidt. De er samtidig også ofte lavet af vandtætte materialer, hvilket også hjælper på holdbarheden.

  1. Bæredygtige rygsække vil spare dig penge i det lange løb

Det siger næsten sig selv, for når du køber varer af høj kvalitet med god holdbarhed, så sparer du også uundgåeligt mere. Shopping fra fast fashion modemærker er en billige løsning, men produkterne skal hurtigere udskiftes med et nyt produkt. Taskerne går hurtigere i stykker ved håndtagene eller stropperne på grund af dårligt håndværk. Med bæredygtige mærker vælger du højst sandsynligt produkter, der er syet i hånden og kvalitetskontrolleret. Med et produkt designet til at holde så længe som muligt ser, du produktet som en investering.

Det kan være en god ide at vælge en bæredygtig rygsæk med et tidløs design, hvilket sikrer at din taske vil kunne bruges år efter år uden at den bliver umoderne.

  1. Bæredygtige rygsække er miljøvenlige

Den førende årsag til, at du skal bruge en bæredygtig rygsæk er selvfølgelig miljøet.

Der går mange naturressourcer til for at producere tekstilprodukter. Derudover ender de mange produkter på lossepladsen. De består ofte af materialer, som ikke er biologisk nedbrydelige.

Kig derfor efter rygsække der er lavet af naturlige materialer, som naturlige fibre og genbrugsmaterialer. Du kan med fordel også undersøge om virksomheden tilbyder plastfri emballage samt CO2-neutral levering for at minimere deres aftryk.

Vi hos Naturam sælger bæredygtige rygsække fra mærket KIWEE. Du kan finde vores forskellige rygsække lige her: https://naturam.dk/collections/tasker-rygsaekke

Tilbage til blog